Samaan aikaan kun salkkarit kajahtavat telkkarista, voi nettiradiosta kuulla, kuinka Antti, Petrus ja Veikko suoltavat elämänsä kulumista ja mielipiteitään mikkiin. Tätä on tapahtunut jo kahden viikon ajan, mutta kuinka se sai alkunsa? Mikä toimi yllykkeenä tälle idealle?

    Tämä on ensimmäinen kirjoitus täällä vuodatuksen blogissa. Jo ennen tänne päätymistämme, olimme valloittaneet facebookin, twitterin ja irc-gallerian. Sosiaalinen media on niin mahtavaa, kun se ei ole niin paljoa rahasta kiinni. Mielumminkin intohimosta harrastepohjaiseen toimintaan. Tätä blogin kirjoitusta vastaa suurimmalta osalta Antti Ranta, joka tämänkin tekstin kirjoitti. Idea radio-ohjelman tekemisestä oli ollut jo kytemässä kesältä 2009, lupaus mahdollisuudesta tälläiseen oli kuultu. Kuitenkaan alkuperäinen kokoonpano, jolla ohjelma oli tarkoitus perustaa, hajosi, ja asia jäi muhimaan kevättä 2010.

   Sitten se alkoi. Helmikuun lopulla urheat nuoret Karim Antti Petrus ja Samuel kapusivat studion puikkoihin hieman epäilevin ilmein radion menestyksestä. Ensimmäinen radio-ohjelma oli nimeltään KAPS. Jokaisen etunimen alkukirjaimestä. Heittelimmekin hauskaa vitsiä siitä, mitä olisi tapahtunut jos olisimme hankkineet vielä yhden henkilön, jonka nimi alkaisi A-kirjaimella. Paskahan siitä sitten olisi tullut, mutta millainen paska? Ohjelma edistyi ja kaikki alkoivat pikkuhiljaa oppia. Syntyi dilemma puheajan loppumisesta. Tunnin ohjelma ei todellakaan soveltunut neljän raavaan hikisen miehen pidettäväksi. Oli jakauduttava kahtia.

   Viikko sitten - 30.1.2010 pidettiin ensimmäinen keksikerhon radio-ohjelma. Ohjelman pitivät Karim ja Veikko Antin ollessa estynyt haastattelemaan Nuppu Stenrosia (tullut tunnetuksi Nerdee-yhtyeen myötä). Ohjelma oli kattava - ehkäpä vähän suuntaa antava, mutta se voi hyvin mennä pilottiohjelman piikkiin. Huomenna 6.4. pidetään toinen keksikerhon ohjelma, juontajina Antti ja Petrus sekä vierailijana Veikko. Perinne jatkuu keskiviikkoisin kesään asti.

   Tämä blogi ei tule olemaan vain historiikkistä toimintaa vaan sen pitäisi vastailla aina hyviin kysymyksiin. Yksi niistä on se, mikä saa meidät tekemään tätä ohjelmaa. Ensisijaisena sitä voi pitää harrastuksena, sillä se on säännöllistä. Toinen hyvä syy on mielenterveyden pitäminen kunnossa. Sitä ei huomaakkaan, mutta se tuntuu todella rauhoittavalta mennä studioon iltakuudelta ja kertoa elämänsä ongelmat kuuluville, kerrata niitä hyvässä seurassa ja lopulta tuomita se oikein. Se on myös hyvä tapa kohdata kysymys, minkälaisen kuvan itsestäni haluan antaa itsestäni muille? Mikä on se musiikkityyli jota oikeasti tykkään kuunnella? Mikä on minulle tärkeintä kerrottavaa tästä elämästä? Mikä on uutinen joka koskettaa minua? Nämä kysymykset tulevat aina ensimmäisinä mieleen kun aloittaa tälläisen.

Tällä ohjelmalla on muitakin yhtyeyksiä jotka koitetaan yhdistää mahdollisimman hyvin yhteen.

Facebookissa!

Viralliset Hattu.net-sivut

Kuuntelulinkki (Keksikerho ottaa tilan haltuun keskiviikkoisin 19-20. tutustu ohjelmakarttaan muiden ohjelmien varalta )

Ja nyt kun on lätisty tarpeeksi. On aika kertoa vähän meisinkejä tältä hetkeltä.

Eli eli Antti tässä kirjoittelee. Ajattelin että sosiaalisen mediamarkkinoinnin kirjo on loputon ja se on! Pikkuhiljaa täytyy vallata alaa joka suunnasta, eihän tässä muuten tulla kuulluksi. Tässä ohjelmaa mainostaessa tulee joskus tunteneeksi sellaista ankeutta, ettei kukaan kuitenkaan innostu. Kuka lukisi näin paljon tekstiä? Mitä jos lukisit tämän ennen radio-ohjelmaa, lämpenisit varmasti ja saisit täydelliset odotukset meiltä. 125% paine olisi niskassa kuin viimeistä päivää. Jos kuitenkin luit tähän asti, taputan sinua olalle ja sanon, että hienoa, hienoa. Myös se, että kerralla tätä ohjelmaa pystyy kuuntelemaan vain 50 ihmistä kerralla about - tai näin ollaan laskettu. Nyt on koitettu kohentaa tätä elämän rankkaa taakkaa ja tehty esimerkiksi sellaisia jänniä juontopohjia joihin voidaan laatia vähän ennakkoon kaikki ohjelmiston sisältö ihan fiksulla tavalla. Haluatko sinäkin sellaisen? Pistä meiliä osoitteeseen keksikerho(at)gmail.com !